Nikon NIKKOR Z DX 50-250mm F4.5-6.3 VR

Nikon har kun to DX-objektiver til systemkameraet Z 50 med APS-C-sensor, hvor dette zoomobjektiv er det ene. Det supplerer kitobjektivet på 16-50 mm til en fornuftig pris.

af Gearguiden #Objektiver #Nikon
8.6

Nikon har endnu kun to DX-objektiver til systemkameraet Z 50 med APS-C-sensor, hvor dette er det ene. Det supplerer kitobjektivet på 16-50 mm. Objektivet dækker 75-375 mm, hvilket er rigeligt til fx ferie-, action-, portræt eller naturbilleder. Der er indbygget billedstabilisering, hvilket er rigtig godt, da Z 50, som det eneste kamera i Z-serien, ikke har indbygget stabilisering. Udformningen er kompakt, og når zoomringen drejes forbi 50mm-mærket, låses objektivet, så det ikke drejer ud, når man bevæger sig. Vi skulle bare bruge et fast greb for at låse objektivet op. For at holde prisen nede har Nikon fravalgt forsegling, og fatningen er desværre af plastic. Billedkvaliteten er dog fin til prisen. På alle brændvidder ses vignettering på fuld blænde, men den forsvinder ved ét trins nedblænding. Skarpheden i billedmidten er generelt ret fin, mens hjørnerne kun bliver rigtig skarpe på blænde F8.0 og F11 ved alle brændvidder. Blændeværdier over F11 vil vi ikke anbefale, da skarpheden falder her. Fortegning og kromatisk aberration ses ikke. Objektivets støjsvage stepper-motor er i øvrigt hurtig og præcis.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Et lille og let zoomobjektiv med god billedstabilisering og en fin billedkvalitet til prisen. Skarpheden i billedmidten er generelt fin, mens hjørnerne er lidt bløde.

Specifikationer

Mærke
Nikon