Panasonic Leica DG Nocticron 42.5mm F1.2 ASPH

Vores forventninger til det første F1.2 objektiv til Micro Four Thirds var tårnhøje, og de blev indfriet. Objektivet er både optisk og mekanisk i ren topklasse.

#Objektiver #Panasonic
8.8

Panasonics nye objektiv, som bærer Leica-navnet og har en brændvidde svarende til 85 mm, balancerer perfekt i venstre hånd, og den inderste fokusring og den yderste blændering kører så lækkert som på noget Leica-objektiv.

Når man går tæt på et ansigt, er der en markant forskel i dybdeskarpheden, alt efter om man bruger F2.8 eller åbner til F1.2. På den store blænde springer hovedmotivet helt anderledes tydeligt frem mod en uskarp baggrund.

Det er imponerende, hvor hurtigt autofokus bider sig fast. Det plejer at være et svagt punkt på objektiver af denne type. Også den optiske billedstabilisering tager godt fat og sikrer sammen med den høje lysstyrke, at man kan bruge usædvanligt lave ISO-værdier i svagt lys.

Der er ingen fortegning og kun minimal vignettering. Skarpheden er høj i midten allerede fra F1.2, men hjørnerne er knap så skarpe, hvilket dog ikke betyder noget på portrætter. Fra F3.5 og op til omkring F11 er skarpheden maksimal, hvorefter den falder.

Konklusion

Dette fremragende objektiv kræver et dybt greb i lommen, men det koster ikke mere end andre producenters tilsvarende objektiver. Det er velegnet til portrætter med sin brændvidde, der på Micro Four Thirds svarer til 85 mm. Materialerne er enormt lækre, og kvaliteten høj.

Specifikationer

Mærke
Panasonic