Panasonic Leica DG SUMMILUX F1.7 15mm ASPH

Objektivet henter en billedkvalitet ud af Panasonics systemkameraer, som man knap troede mulig. Men hvordan klarer det udfordringer som fortegning?

#Objektiver #Panasonic
8.8

Det moderate vidvinkelobjektiv svarer til 30 mm F1.7, hvilket gør det yderst egnet til diskret gadefotografering, familiebilleder og landskaber. Det vejer kun 115 gram, fylder beskedne 36 x 58 mm på kameraet og balancerer perfekt med selv Panasonics mindste systemkameraer. Fokusgrænsen er på 20 cm, og fokusmotoren er af den lydløse type, som tilmed kan kobles fra på en knap på siden af objektivet, hvorefter man kan bruge den lækkert glidende fokusring. Den sidder bag blænderingen, der ud over at levere blændeværdier fra F1.7 til F16 giver mulighed for at stille den på A, så kameraet styrer blænden, hvilket er udmærket.
I forhold til billedkvaliteten er midten af fotos knivskarp allerede fra fuld blænde. Skarpheden falder en smule på F16, men er fuldt anvendelig. Der er minimal fortegning med nogen vignettering på F1.7. Den er dog stærkt på retur allerede fra F2.0, og fra F2.8 er den forsvundet. Samtidig er indre reflekser i modlys minimale. Vi savner dog billedstabilisering.

Konklusion

Objektivet fra Leica er såvel optisk som mekanisk i absolut topklasse. Den manglende billedstabilisering trækker en smule ned, men i praksis er det et fremragende objektiv med minimal fortegning og reflekser, som vil glæde enhver fotoentusiast.

Specifikationer

Mærke
Panasonic