Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 50-200mm F2.8-4.0 ASPH Power OIS

Objektivets billedkvalitet og finish er fornem. ­Effektiv autofokus og stabilisering. En stativfod på objektivet ville give især små ­kameraer en bedre balance.

af Gearguiden #Objektiver #Panasonic
8.8

Det er især på de lange brændvidder, at den lille Micro Four Thirds-sensor giver mulighed for markant mindre og lettere objektiver. Denne 50-200mm svarer til en 100-400 mm til full-frame. Alligevel fylder og vejer den under det halve af de tunge drenge. Trods det er kvaliteten topklasse. Finishen er i metal, og alt kører jævnt og glidende. Billedkvaliteten er virkelig god allerede fra fuld blænde på alle brændvidder. Den topper over hele zoomområdet ved bare et enkelt trins nedblænding. Der er ingen synlig fortegning eller vignettering. I søgeren kan man fornemme, hvordan billedstabiliseringen griber objektivet som en jernnæve i et til to sekunder, efter at du har trykket udløseren halvt ned. Der medfølger modlysblænde, men overraskende nok er der ingen stativfod, hverken medfølgende eller som tilbehør. Det ville give zoomen en bedre balance ved stativoptagelser, ikke mindst med de mindre Panasonic-kameraer. 50-200 mm er et virkelig nyttigt zoomområde på Micro Four Thirds, der supplerer en god normalzoom perfekt. Nærgrænsen på 75 cm er meget fin. Er prisen for pebret, har Panasonic også en 45-200mm til kun 2399 kroner. Den er dog ikke nær så skarp, specielt ikke på de lange brændvidder.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Er prisen for pebret, har Panasonic også en 45-200mm til kun 2399 kroner. Den er dog ikke nær så skarp, specielt ikke på de lange brændvidder.

Specifikationer

Mærke
Panasonic