Panasonic Lumix G 20mm F1.7 II ASPH

Her i den mørke tid er en lysstærk, fast brændvidde et nyttigt værktøj til de diskrete, personlige billeder. Panasonic har netop opdateret et af deres mest populære objektiver til version II.

#Objektiver #Panasonic
8.9

Med F1.7 er objektivet tre fulde blænder mere lysstærkt end Panasonics kitobjektiver, der på 20 mm byder på blænde F4.5. Det vil i praksis sige, at man kan bruge kortere lukkertider eller lavere ISO og dermed opnå en bedre billedkvalitet. Man savner dog billedstabilisering. Fra F2.8 er der ikke en finger at sætte på billedkvaliteten. Skarphed og kontrast er særdeles høj fra midten og helt ud i hjørnerne, og fortegning og vignettering er nærmest ikke-eksisterende. På fuld blænde anes dog en begrænset vignettering og en marginalt nedsat skarphed i hjørnerne. Den uskarpe baggrund er en smule blødere, end man ser hos producentens objektiv med en brændvidde på 14-42 mm. Vælger man blænde F1.7, kan man reducere dybdeskarpheden, især på kortere afstande.
Det nye objektiv måler 2,5 cm og vejer 87 gram, hvilket er det halve af Olympus’ dyrere optik med fast brændvidde. Nærgrænsen er nede på 20 cm, der er en god fokusring, og objektivet er mekanisk velfungerende.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Panasonics nye objektiv med en fast brændvidde på 20 mm er så diskret, at det får dit systemkamera til at ligne et kompaktkamera. Billedkvaliteten er i absolut topklasse, og F1.7 åbner nogle billedmuligheder, som du ganske enkelt ikke får med en zoomoptik.

Specifikationer

Mærke
Panasonic