Pentax SMC DA* 16-50mm F2.8 ED AL

Største blænde, altså F2.8, er en del af dette objektivs eksistensberettigelse. Her er skarpheden brugbar, men ikke meget mere.

#Objektiver #Pentax
8.2

Pentax’ eneste oplagte alternativ til 12-24mm er dette objektiv, der ikke har så kraftig vidvinkel. Det lysstærke 16-50 mm-objektiv vil svare til 24-75 mm på Pentax’ kameraer, der alle har APS-C-sensorer. DA* i navnet indikerer, at der er tale om en af Pentax’ topmodeller. På alle brændvidder gælder det, at F8.0 tegner særdeles skarpt. Største blænde, altså F2.8, er en del af dette objektivs eksistensberettigelse. Her er skarpheden brugbar, men ikke meget mere. Det samme gælder mindste blændeåbning. Vignettering og fortegning er ligeledes godkendt uden at imponere – brændvidden taget i betragtning. Objektivet er mekanisk velfungerende. Det er godt nok ikke tætnet mod støv og fugt, men det har Pentax’ lydløse SDM-fokusmotor.

Konklusion

Pentax’ 16-50mm er et lækkert og ganske dyrt normalobjektiv med ekstra vidvinkel. Fra en så dyr normalzoom kunne man forvente en langt højere skarphed.

Specifikationer

Mærke
Pentax