Pentax smc DA 18-135mm F3.5-5.6ED AL [IF] DC WR

Optikken er lille, let, lydløs og elegant, og WR-betegnelsen indikerer, at den er tætnet mod støv og fugt på niveau med de nye kamerahuse.

#Objektiver #Pentax
8.4

Hvis du har prøvet Pentax’ billige kitoptik på 18-55 mm, ved du, at den er spinkel, plasticagtig, og at fokusmotoren lyder som et savværk. Dette objektiv på 18-135 mm er derimod, hvad Pentax’ nye, gode spejlreflekskameraer fortjener. Optikken er lille, let, lydløs og elegant, og WR-betegnelsen indikerer, at den er tætnet mod støv og fugt på niveau med de nye kamerahuse. I øvrigt kan autofokus efterjusteres manuelt. Det er ikke mindst en ekstra fordel hos Pentax, hvor fokuspunkterne kun dækker en beskeden del af billedfladen. Finishen er generelt pæn, men gummibelægningen på fokusringen var ved at glide af på vores spritnye test–objektiv. Der er ingen knapper overhovedet og altså heller ingen billedstabilisering.
Skarpheden er god, men overraskende nok marginalt lavere end hos storebror 18-270mm. Især er billedhjørnerne på fuld blænde ret bløde. Det kan genere ved affotografering og arkitektur, men er et mindre problem. Fortegning er under kontrol, og vignettering er gennemsnitligt. De nye Pentax-kameraer er yderst konkurrencedygtigt prissat. Det samme kan desværre ikke siges om deres objektiver, og det er svært at argumentere for, at denne optik koster næsten en halv gang mere end originalerne på 18-135 mm fra Canon og Sony.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

18-135mm WR er den ideelle hjørnesten i en Pentax-udrustning. Den er god, tætnet, fokuserer lydløst, og så sælges den i kit med kameraerne K-30 og K-5 II. Dermed bedst i test.

Specifikationer

Mærke
Pentax