Samsung 50-150mm F2.8 S ED OIS

Med NX1 er Samsung trådt ind i de voksnes rækker. Det skærper kravene til objektiverne, og det er koreanerne klar over. Vi har testet det første af fem nye superobjektiver.

#Objektiver #Samsung
8.7

Når man tager det op første gang, mærker man, at 50-150mm F2.8 S ED OIS er et seriøst objektiv. Det er tungt, har en kølig metalfinish, og de tætnede ringe og knapper går jævnt og præcist. Der er knapper til autofokus, til at begrænse fokusområdet, 4,5 trins billedstabiliseringen og Samsungs geniale i-Function-knap, der gør det lynhurtigt at skifte de centrale kamerafunktioner. Olympus har kopieret den, og andre burde gøre det samme.
Optikken, der med brændviddeforlængelse dækker området 75-225 mm, rummer hele 20 linser, heraf fire ED-linser, og der er ni blændelameller til at sikre en blød bokeh. Autofokus er hurtig og lydløs. Nærgrænsen er lidt skuffende 70 cm på 50 mm og 98 cm på 150 mm. Der er minimal fortegning, og farvefejl ses ikke. Over hele zoomområdet er skarpheden fremragende helt fra F2.8, og den falder først ved F16. Undtagelsen er på 150 mm, hvor F2.8 har farvefejl og nedsat skarphed. Fra F4.0 er dette dog rettet op. Der medfølger en modlysblænde.

Konklusion

Har du et Samsung NX-1-kamera, skal du før eller siden have denne robuste og lysstærke telezoom, der mekanisk og optisk er i topklasse og matcher kameraet. Den er stor, tung og dyr, men er med til at placere Samsung som en ambitiøs kameraproducent.

Specifikationer

Mærke
Samsung