Samyang AF 18mm F2.8 FE

Når man får Samyangs nye kraftige vidvinkel med fast brændvidde i hænderne, er den første indskydelse, at det føles som et stykke legetøj. Det er udført i plastic og vejer sølle 145 gram, men kvaliteten er høj.

af Gearguiden #Objektiver #Samyang
9.0

Når man får Samyangs nye kraftige vidvinkel med fast brændvidde i hænderne, er den første indskydelse, at det føles som et stykke legetøj. Det er udført i plastic og vejer sølle 145 gram, men kvaliteten er høj. Dermed er det perfekt at tage med på ferie, hvor du nærmest ikke lægger mærke til, at der sidder et objektiv på kameraet. Det er bygget til Sonys full-frame-modeller, men kan også bruges på APS-C-kameraer, hvor det bliver til et fint vidvinkelobjektiv, der svarer til 27 mm. Autofokus er hurtig, præcis og stort set lydløs, og billedkvaliteten er overraskende god med kun ganske lidt fortegning. På fuld blændeåbning er der tydelig vignettering – altså mørkere billedhjørner – men den forsvinder hurtigt ved nedblænding. Der er fin skarphed i midten, og ved F5.6 når skarpheden helt ud i hjørnerne.

Den største ulempe ved objektivet er, at det ikke virker ret robust, og du skal ikke regne med, at det kan klare vådt vejr. Prisen er dog også skarp. Udover en lille modlysblænde medfølger der et hårdt etui, så objektivet er godt beskyttet i kameratasken.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Let og skarpt objektiv, der også har en skarp pris. Autofokus er hurtig og præcis, men objektivet virker ikke så robust.

Specifikationer

Mærke
Samyang