Samyang Reflex 300 mm F6.3 UMC CS

En relativt billig supertele, der kun måler 7,3 cm og vejer 261 gram, lyder næsten for godt til at være sandt. Vi har set nærmere på, hvordan Samyangs spejltele klarer sig i praksis.

#Objektiver #Samyang
7.9

En spejltele er en kraftig tele, der måler og vejer en brøkdel af en almindelig tele, hvilket gør den velegnet til landskaber og rejser. Den testede model fra Samyang fås til systemkameraerne fra Canon, Fujifilm, Sony, Olympus og Panasonic. Afhængigt af brændviddeforlængelse svarer brændvidden til 450-600 mm.
Det har manuel fokus og ingen forbindelse mellem objektiv og kameraets automatiske funktioner. Man kan kun eksponere manuelt eller via blændeprioritet, som stilles på F6.3. Hvis man vil have en kortere lukkertid, kan man manuelt hæve ISO. Desuden kan man bruge eksponeringskompensationen.

Med en nærgrænse på kun 90 cm på 300 mm er der nærmest tale om et makroobjektiv, og filtre på 25,5 mm kan monteres bag på objektivet. Tre ting karakteriserer en spejltele, nemlig fast blænde, der i dette tilfælde er F6.3, en massiv vignettering, der dog nemt kan neutraliseres fuldstændigt i billedbehandling samt højlys, der er ude af fokus. Det kan bruges kreativt.

Konklusion

Spejltelen fra Samyang er et sjovt, anderledes og nærmest billigt specialobjektiv, der giver ferie- og naturbilleder en ny dimension. Det er nemmest at bruge på kameraer med elektronisk søger, men giver nogle udfordringer med vignettering og uskarpe højlys.

Specifikationer

Mærke
Samyang