Sigma 120-300mm F2.8 DG OS HSM

Denne nyhed fra Sigma er meget billigere end de originale med fast brændvidde, men koster det på kvaliteten?

#Objektiver #Sigma
8.6

Skal du bruge en optik på 120-300 mm med lysstyrke F2.8, er valget nemt. Der findes nemlig ikke andre end denne Sigma. Den vejer godt et kilo mere end de tilsvarende originale objektiver på 300 mm og kræver dermed stativ, da den er for tung at holde. Den leveres med god modlysblænde og aftagelig stativfod og er tætnet mod støv og fugt. Objektivet er mekanisk lækker, men den store zoomring kører dog stramt.
Autofokus er af den lydløse HSM-type. Den er i standardindstillingen markant langsommere end originalobjektiverne. Med Sigmas usb-dock, der er tilbehør til 299 kroner, fik vi dog ændret nærgrænsen til 2,5 meter og satte AF-hastigheden til maksimal. Så blev fokushastigheden straks langt bedre og meget tæt på topklasse. Skarpheden er fin allerede fra fuld blænde, og der er mærkbar vignettering på F2.8, men den er væk på F5.6. Der er især omkring 200 mm moderat pudefortegning, hvilket dog er uden betydning for de sports- og dyrelivsmotiver, dette objektiv især egner sig til.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Sigmas nye 120-300mm F2.8 er ikke helt så perfekt som objektiver med en fast brændvidde på 300 mm og samme lysstyrke. Til gengæld får du her god fleksibilitet takket være zoommuligheden. Prisen er i øvrigt mere end rimelig, mens den høje vægt trækker lidt ned.

Specifikationer

Mærke
Sigma