Sigma 17-70mm F2.8-4.0 DC OS Macro C

Som et modtræk til skrabede kitobjektiver lancerer Sigma nu et dyrere objektiv som alternativ til originalerne.

#Objektiver #Sigma
8.2

Sigmas nye model ligger en klasse over de billige kitobjektiver, hvad angår finish og materialer. Den leveres med modlysblænde og har billedstabilisering og lydløs fokusmotor. Vi testede objektivet på Canon EOS 7D, hvor det balancerer perfekt. Autofokus er hurtig og præcis, men man kan ikke efterfokusere manuelt. Zoom- og fokusringe drejes samme vej som på originale Canon-objektiver, og Sigma er mindst en halv blænde hurtigere end de originale.
Billedstabiliseringen er effektiv, men det tager mindst fem sekunder, før søgerbilledet falder synligt til ro. Kvaliteten matcher Canons EF-S-objektiv på 17-85 mm. Der er dog en del vignettering på 17 mm ved fuld blænde. Den forsvinder allerede omkring F4.0 og er i øvrigt ikke slem. Fortegningen er fint under kontrol. Skarpheden er pæn i midten, men falder en del ud mod kanter og hjørner. På alle brændvidder vinder man meget ved at blænde ned til F5.6 i stedet for at køre på fuld blænde, hvilket ikke er unormalt for et objektiv af denne type.

Konklusion

Sigmas 17-70mm er et præsentabelt objektiv, som fungerer udmærket. Der er billedstabilisering og lydløs fokusmotor. Både pris- og kvalitetsmæssigt ligger det på niveau med Canon EF-S 17-85mm, og det gør det svært at finde argumenter for at købe uoriginalt.

Specifikationer

Mærke
Sigma