Sigma 18-250mm F3.5-6.3 DC Macro OS HSM

Skarpheden er pæn i billedmidten, mens den især på fuld blænde er meget beskeden i hjørnerne.

#Objektiver #Sigma
8.3

I Canon-sammenhæng lægger dette objektiv fra Sigma godt fra land ved at have et større zoomområde og være noget billigere end originalerne, ikke mindst når man medregner, at Sigma altid leverer en god modlysblænde som standard. Betegnelsen HSM i navnet indikerer lydløs autofokus, og OS at objektivet har optisk billedstabilisering. Macro kan enhver komme og sige, men i og med at nærgrænsen kun er 35 cm, kan man på 250 mm komme særdeles tæt på fx insekter og blomster. Mekanisk er Sigma 18-250mm i orden, og der er to gode afbrydere til fokus og stabilisering præcis som på original­objektiverne. Optikken er meget kompakt i betragtning af det store brændviddeområde, der svarer til næsten 14x optisk zoom.
Skarpheden er pæn i billedmidten, mens den især på fuld blænde er meget beskeden i hjørnerne. Det var meget tydeligt på vores testtavleoptagelser, men generede ikke i praksis. Vignettering og fortegning er fint under kontrol, men der er en smule tøndefortegning på 18 mm og pudefortegning omkring 85 mm. Billedstabiliseringen er næsten lige så god som hos originalerne. Derimod var Sigma dobbelt så lang tid om at fokusere fra nærgrænsen til uendelig som de to originaler, og det oplevede vi som objektivets største svaghed.

Konklusion

Billigere, mindre og lettere med et større zoomområde end de originale fra Canon, men skarpheden, og ikke mindst autofokushastigheden, afholder Sigma fra en topplacering.

Specifikationer

Mærke
Sigma