Sigma 18-35mm F1.8 DC HSM Art

Sigma udfordrer vanetænkningen med sin nye standardoptik til spejlreflekser med APS-C-sensor. Objektivet er meget lysstærkt og som regel også knivskarpt.

af Gearguiden #Objektiver #Sigma
8.6

Den nye optik fra Sigma, der dækker området 18-35 mm, er 12,1 x 7,8 cm stor og vejer 810 gram. Den er mekanisk i topklasse lige fra fatningens blanke stål til den glimrende modlysblænde. Zoom- og fokusring går tungt, men jævnt. Finishen er bedre end på tilsvarende objektiver fra Canon og Nikon og minder om Carl Zeiss. Til gengæld er det ikke helt billigt.

Modellen holder lysstyrke F1.8 over hele zoomområdet, hvilket er intet mindre end banebrydende. Den store blænde kan bruges til at arbejde med minimal dybdeskarphed, fotografere med kort lukkertid og lav ISO i svagt lys, ligesom den gør spejlreflekssøgeren dobbelt så lys som normalt. Til gengæld er zoomområdet beskedent. Skarpheden er imponerende allerede på F1.8 over hele zoomområdet, hvor en smule vignettering er eneste svaghed. Fortegning er fint under kontrol. Selv om objektivet er opbygget af 17 linser, klares modlysoptagelser imponerende godt. Det svage punkt er autofokus, der ofte snød vores testkameraer.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Sigmas nye objektiv er en milepæl i kraft af sin lysstyrke, finish og billedkvalitet, der spiller lige op med de fleste faste brændvidder. Ulemperne er objektivets tunge vægt, store størrelse og høje pris samt det beskedne zoomområde. Autofokus er også en udfordring.

Specifikationer

Mærke
Sigma