Sigma 56 mm F1.4 DC DN C

Dette nye 56mm F1.4 fra Sigma passer til Sonys spejlløse APS-C-­kameraer, men der er også en udgave til Micro Four Thirds-systemet, altså Olympus og Panasonic.

af Gearguiden #Objektiver #Sigma
9.0

Dette nye 56mm F1.4 fra Sigma passer til Sonys spejlløse APS-C-­kameraer, men der er også en udgave til Micro Four Thirds-systemet, altså Olympus og Panasonic. Med brændviddeforlængelsen indregnet bliver Sigmas 56mm til en kort, lysstærk tele og er som sådan særdeles velegnet til fx ­portrætter, rejse og indendørs sport. Skarpheden er ­fremragende på alle blænder, bokeh er tiltalende, og der er nærmest ingen vignettering. Der var massiv pudefortegning på de første billeder, men den forsvandt, da vi fik aktiveret Sony-kameraets forvrængningskompensation.

Autofokus er hurtig og lydløs. Manuel fokus kører nemt, men desværre har objektivet ikke sin egen knap til ­omstilling ­mellem manuel og automatisk fokusering. Med sin lækre ­metalfinish og sit diskrete design ligner Sigma 56mm et langt dyrere objektiv, og der medfølger en god modlysblænde, men desværre ingen taske. ­Objektivets umiddelbart værste konkurrent er Sonys FE 55mm F1.8 Zeiss. Den er lidt større og koster over det dobbelte, men så kan den også bruges på full-frame.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Objektivets umiddelbart værste konkurrent er Sonys FE 55mm F1.8 Zeiss. Den er lidt større og koster over det dobbelte, men så kan den også bruges på full-frame.

Specifikationer

Mærke
Sigma