Sigma 70mm F2.8 DG Macro Art

Mekanisk og optisk er objektivet fremragende. Største svaghed er en langsom autofokus.

af Gearguiden #Objektiver #Sigma
8.5

Sigmas lækre Art-serie har hidtil omfattet almindelige objektiver i vidvinkel- til teleområdet. Nu er turen kommet til specialobjektiverne, og her lægger Sigma ud med en 1:1-makrooptik på 70 mm, der passer til full-frame. Den fås til Canon, som vi testede på, Sigma og Sony E. Objektivet er lækkert konstrueret. Det har knapper til at slå autofokus til og fra og til at begrænse fokusområdet.
Allerede fra fuld blænde er der god skarphed, og den øges let ved nedblænding, til den topper mellem F5.6 og F8.0. Der ses ikke fortegning eller vignettering.
Største svaghed er, at autofokussen er langsom. Brændvidden på 70 mm er usædvanlig til makro på full-frame. Den er i den lange ende til affotografering, og lidt kort, hvis man fotograferer insekter, hvor man risikerer at gå så tæt på, at de flygter. Til Canon-kameraer kan man få Canons eget EF 100mm F2.8 Macro USM, som er lidt billigere, hurtigere og lige så skarpt. Versionerne til Canon og Sony er tætnet ved fatningen, men ellers ikke. Sigma-versionen er ikke tætnet.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Versionerne til Canon og Sony er tætnet ved fatningen, men ellers ikke. Sigma-versionen er ikke tætnet.

Specifikationer

Mærke
Sigma