Sony 16-35mm F2.8 ZA SSM T*

Zeiss har koncentreret sig om optimal skarphed og lysstyrke, og så lader man kameraet korrigere fortegning og vignettering i billeddannelsen, så vores praksisoptagelser stod virkelig flot.

#Objektiver #Sony
8.8

ZA i navnet indikerer, at her er et af Sonys prestigeobjektiver fra samarbejdet med Carl Zeiss. Billedmidten er skarp og kontrastrig på samtlige brændvidder og usædvanligt god på 16 mm. I hjørnerne kommer kvaliteten først op på rigtigt højt niveau omkring F5.6. På 16 mm ved F2.8 er der et lystab på over to blænder i hjørnerne i forhold til midten. Testens dyreste objektiv har dermed markant mere vignettering end selv testens billigste. Objektivets fortegning er gennemsnitlig, men det giver faktisk alt sammen mening. Zeiss har koncentreret sig om optimal skarphed og lysstyrke, og så lader man kameraet korrigere fortegning og vignettering i billeddannelsen, så vores praksisoptagelser stod virkelig flot. Autofokus er hurtig, præcis og lydløs.

Konklusion

Vores målinger imponerede ikke, men i praksis spiller objektivet glimrende sammen med Sony-kameraernes automatik og giver billeder af meget høj kvalitet med en imponerende skarphed over hele linjen.

Specifikationer

Mærke
Sony