Sony DT 18-135mm F3.5-5.6 SAM

Prisen ligger i den fornuftige ende blandt originalobjektiverne. Finishen er i orden, og mekanisk er objektivet også velfungerende med blandt andet en jævnt kørende zoomring.

#Objektiver #Sony
8.5

Produktnavnet ender på SAM, der står for Smooth Autofocus Motor, hvilket vil sige en lydløs, hurtig fokusmotor, som det er muligt at efterfokusere manuelt. På den ene side af objektivet er der en knap til at afbryde autofokus, og på den anden side finder man en knap til at låse på 18 mm-indstillingen, så optikken ikke skubbes ud under transport. I øvrigt er Sony 18-135mm et diskret objektiv, som ikke vækker unødig opsigt. Prisen ligger i den fornuftige ende blandt originalobjektiverne. Finishen er i orden, og mekanisk er objektivet også velfungerende med blandt andet en jævnt kørende zoomring. Så langt, så godt.
Skarpheden skuffer til gengæld på 18 mm og fuld blænde, men i øvrigt ligger objektivet ganske pænt på det område. Når det er sagt, havde vi til den pris sat næsen op efter, at Sony præsterede bedre i forhold til både det billige Tamron-objektiv, men også i forhold til sin mere ekstreme storebror med dobbelt så stor maksimal brændvidde. Sandt at sige var forskellen svær at se på vores optagelser. Vi fandt dog ingen farvefejl, og vignetteringen var den laveste, vi målte i testen. Fortegningen er gennemsnitlig, og billedkvaliteten er alt i alt absolut godkendt og levede op til den fine opløsning på 24,0 mio. pixels i Alpha 77, som vi testede objektivet på.

Konklusion

DT 18-135mm er en udmærket optik, men Sonys relativt dyre bud har mere end svært ved at distancere sig fra Tamrons prisbombe. Vi havde forventet en noget større forskel.

Specifikationer

Mærke
Sony