anm_sony100mm_01

Sony FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Skarpt møder sløret

af Gearguiden #Objektiver #Sony
8.7

Med dette 100 mm-objektiv har Sony satset på at gøre det skarpe knivskarpt og baggrundssløringen ekstra blød og tiltalende. Det gøres dels med hele 11 blændelameller dels med en STF-linse, der har normalt, ufarvet glas i midten og mod kanten toner gradvist ud i et gråfilter, så kanten mister to trins lysgennemgang. Det betyder, at højlys, der er ude af fokus, bliver mørkere og blødere i kanten, og skaber en særlig sløring. Det betyder også, at objektivet taber to blænder og i praksis har F5.6 som største blænde. Det mærkes ikke i optagelsen, da Alpha-kameraernes elektroniske søger holder lysstyrken konstant.

Den specielle bokeh opstår ikke uden videre, men kan arbejdes frem ved at justere afstanden til baggrunden ved fx portrætter. Objektivet er knivskarpt på alle blænder, og der er ingen vignettering, kun en smule pudefortegning. Den optiske billedstabilisering er god.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Et spændende objektiv, der er skarpt på både store og små blænder og endnu en gang viser Sonys ambitionsniveau.
Selv om STF-linsens sløringseffekt er god og anderledes, synes vi, at man får en pænere baggrundssløring med F1.8 på et 100 mm-objektiv.

Specifikationer

Mærke
Sony