Sony FE 35mm F1.8

Det nye 35 mm-objektiv til Sonys systemkameraer med full-frame-sensor er et perfekt objektiv til landskaber, gadefotos og portrætter. Desuden balancerer det perfekt på A7-kameraerne.

af Poul Siersbæk #Objektiver #Sony
9.0

Det nye 35 mm-objektiv til Sonys systemkameraer med full-frame-sensorer er perfekt til landskaber, gadefotos og portrætter. Det balancerer perfekt på de spejlløse Sony A7- kameraer, og designet er enkelt, og objektivet har kraftig vejrforsegling. Der er en praktisk knap på siden af objektivet, som kan programmeres, så man fx låser fokus med et tryk. Autofokussen arbejder i øvrigt hurtigt, lydløst og præcist. Den største blænde er F1.8, og det lyder måske ikke imponerende, men når vi tjekkede billedkvaliteten, var det faktisk svært at se idéen i at gå efter F1.4-versionen, som koster det dobbelte. Baggrundssløringen på F1.8 er nemlig utrolig fin og silkeblød. Desuden er detaljegraden rigtig god. Selv når vi skød med Sony A7R IV, der med sine 60,2 mio. pixels burde afsløre svaghederne, er detaljegraden imponerende flot. Der er god skarphed fra billedmidte til -hjørner allerede fra F2.8, og den aftager fra F16. Der er lidt vignettering på fuld blænde, som forsvinder fra F4.0. Farvefejl og fortegning er fint under kontrol. For et F1.8-objektiv er prisen dog i den høje ende.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Baggrundssløringen på F1.8 er utrolig fin og silkeblød. Desuden er detaljegrad og skarphed rigtig god. For et F1.8-objektiv er prisen dog i den høje ende.

Specifikationer

Mærke
Sony