Sony FE 400mm F2.8 GM OSS

Et helt kilo lettere end konkurrenterne, utrolig ­hurtig fokusering og smuk baggrundssløring. Den høje pris betyder, at objektivet er ude af rækkevidde for de fleste entusiaster.

af Gearguiden #Objektiver #Sony
9.0

I de seneste år har Sony udfordret Canons og Nikons ­position på full-frame-markedet med deres spejlløse ­systemkameraer og de tilhørende FE-objektiver. Det seneste stød er supertele­objektivet 400mm F2.8, der skal friste professionelle sports- og dyrefotografer. Det skal lige siges, at producenten kun gav os knap en time med dette objektiv, og derfor har vi ikke ­kunnet ­teste alle funktioner. Alligevel er vi begejstrede – især over ­vægten på 2,89 kilo, der gør objektivet til det ­letteste 400mm til full-frame nogensinde. Derudover er elementerne i ­objektivet placeret sådan, at det er tungest i den ende, der sidder på ­kameraet. Vægten, designet og billedstabiliseringen gjorde det derfor muligt for os at få hæderlige ­resultater ­håndholdt selv på 1/60 sekund. Der er dog ingen tvivl om, at hvis man skal ­fotografere i flere timer, får man brug for en monopod.
På fuld blænde leverer FE 400mm F2.8 en smuk baggrundssløring samtidig med et højt niveau af skarphed og kontrast. Autofokus får lynhurtigt fat og har ingen problemer med at holde trit med Sony A9’s hastighed på 20 billeder per sekund. Alt i alt er der her tale om et fuldkommen sublimt objektiv. Men til en pris på næsten 100.000 kroner ville vi heller ikke forvente mindre.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Alt i alt er der her tale om et fuldkommen sublimt objektiv. Men til en pris på næsten 100.000 kroner ville vi heller ikke forvente mindre.

Specifikationer

Mærke
Sony