Tamron 17-35mm F2.8-4.0 Di OSD

Et af de få zoomobjektiver, der giver mening at bruge på både full-frame og APS-C. Meget hurtige motiver kræver endnu kvikkere autofokus, end 17-35’eren kan levere.

af Gearguiden #Objektiver #Tamron
8.7

Tamrons nye 17-35 mm er en vidvinkelzoom uden billedstabilisering til Canons og Nikons full-frame-spejlreflekskameraer, der primært henvender sig til landskabs- og arkitekturfotografer. Trods sin fine lysstyrke er den så kompakt og let, at det faktisk giver mening at bruge den til både full-frame og APS-C, hvor den bliver til en ­normalzoom, og den balancerede fint både på ­vores ­Nikon D500 med APS-C-sensor og D850 med full-­­frame-sensor. Objektivet er vejrforseglet og virker velkonstrueret. Den lydløse autofokus er god, men rykker ikke helt så hurtigt som de bedste.
Lysstyrken er F2.8 op til 20 mm, derefter ligger den på F3.5 på 28 mm og på F4.0 på 35 mm. På kritiske motiver, fx arkitektur, kan du se lidt fortegning på de yderste ­brændvidder. Ellers ikke. På et kamerahus med full-frame kan man på fuld blænde se lidt uskarphed og ­vignettering i kanten, men ved nedblænding er kvaliteten ­ganske fin. Igen vil svaghederne kun sjældent have praktisk ­betydning. På et APS-C-kamera bliver kanter og hjørner beskåret, så her ses svaghederne reelt slet ikke.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

På et APS-C-kamera bliver kanter og hjørner beskåret, så her ses svaghederne reelt slet ikke.

Specifikationer

Mærke
Tamron