Tamron 18-270mm F3.5-6.3 Di II VC PZD

Objektivet er ikke tætnet og føles billigere i materialevalget end originalerne, men fatningen er af metal, og Tamron yder fem års garanti.

#Objektiver #Tamron
8.4

Tamron fik i denne test den utaknemmelige opgave at stille op mod de to fremragende Nikon-objektiver, men løftede nu den udfordring imponerende godt. Til den halve pris får du her en optik, der er mindre og lettere end Nikons 18-200 mm, og alligevel leverer den næsten lige så kraftig tele som den store på 18-300 mm. Vi har tidligere prøvet objektivet i udgaven til Canon, hvor autofokussen skuffede, men på Nikon-versionen kørte det næsten på niveau med testvinderen, og så er 18-270mm vel at mærke også lydløs. Til gengæld kan man ikke efterfokusere manuelt, hvis man ikke er enig med autofokussen. Den optiske billedstabilisering er god svarende til cirka tre lukkertrin. Objektivet er ikke tætnet og føles billigere i materialevalget end originalerne, men fatningen er af metal, og Tamron yder fem års garanti. Der er en knap til at afbryde fokus og billedstabilisering samt lås.
Vi har givet middelkarakter for skarphed. Det dækker over, at den er meget fin på F8.0, men på fuld blænde er den testens dårligste. Vignettering og fortegning er fint under kontrol, hvilket er godt, fordi disse fejlkilder fra uoriginale objektiver ikke rettes op i kameraerne, der lige i den ene forbindelse udelukkende samarbejder med de originale optikker. Vi ender på en tredjeplads, men til prisen er varen i orden.”

Konklusion

Tamron fylder mindre end den mindste Nikon i testen og har næsten lige så meget tele som den store – til den halve pris. Skarpheden er ringere, men forskellene er ikke så store endda.

Specifikationer

Mærke
Tamron