Tamron AF 18-200mm F3.5-6.3 XR Di II LD Aspherical [IF] MACRO

En velkendt tommelfingerregel siger, at man får, hvad man betaler for. Det gælder normalt også inden for fotoudstyr, men der er undtagelser som nu dette Tamron.

#Objektiver #Tamron
8.6

En velkendt tommelfingerregel siger, at man får, hvad man betaler for. Det gælder normalt også inden for fotoudstyr, men der er undtagelser som nu dette Tamron. Den billige superzoom har en god skarphed i billedmidten over hele området. Hjørnerne er knap så skarpe på fuld blænde, men på F8.0 er skarpheden rigtig flot over hele billedfladen. På 18 mm er der synlig tøndefortegning, og allerede fra omkring 80 mm bliver det til pudefortegning, men det er sjældent så slemt, at det generer, og skulle det endelig blive et problem, kan begge dele korrigeres i billedbehandlingen. Der er ligeledes svage tegn på kromatisk aberration, altså farvestik i overgange mellem lyst og mørkt. Autofokushastighed var tidligere et problem med Tamron-objektiver, men dette objektiv stillede lige så hurtigt skarpt som de to originale, men kan ikke efterfokuseres manuelt.
Objektivet ligner præcis, hvad det er, nemlig et billigt Tamron-objektiv. Det har en skrabet finish, og fatningen er af plast. Den vil muligvis blive hurtigere slidt, men i testperioden gav det ingen problemer og bidrog samtidig til at holde vægten nede. Tamron yder fem års garanti. Den billige version, som vi tester her, har ikke fokusmotor og kræver altså, at kameraet klarer opgaven. Modellen fås dog også med motor.

Konklusion

Både når det gælder billedkvalitet og fokushastighed, spiller dette lille objektiv fra Tamron nærmest lige op med de tre gange så dyre Sony-objektiver og er dermed testvinder.

Specifikationer

Mærke
Tamron