Tamron SP 15-30mm F2.8 Di VC USD G2

Billedkvaliteten spiller op med – eller overgår endda – langt dyrere objektiver. Man tænker sig om en ekstra gang, inden man smider en så stor og tung zoom i fototasken.

af Gearguiden #Objektiver #Tamron
9.0

En supervidvinkelzoom giver helt nye billedmuligheder, ikke mindst inden for genrer som landskaber, arkitektur og reportage. Den nye 15-30 mm fra Tamron til Canon og Nikons full-frame-kameraer er spændende af to grunde.
For det første er den knivskarp, og for det andet er den billig. Konkurrenterne fra Canon, Nikon og Sigma koster fra lige under 10.000 kroner og op. Trods den fine lysstyrke er skarpheden selv på fuld blænde meget god over hele zoomområdet. Der er nærmest ingen vignettering, hvilket ellers ofte er et problem med denne objektivtype, og der er kun moderat fortegning på 15 mm. Autofokus er god og lydløs, og objektivet har billedstabilisering svarende til 4,5 trin. Det er lidt af en basse på 14,5 cm i længden og 1,1 kilo. Modlysblænden er indbygget, og taske medfølger. Vi testede den på Nikon D850 uden problemer. På Nikon Z 7 med FTZ-adapter virkede den derimod ikke. Tamron fortæller, at de arbejder på sagen.
Zoomringen kører samme vej som på Nikons originalobjektiver, mens fokusringen kører modsat. På Canon-kameraer er det omvendt. Hvis du registrerer dit køb hos Tamron, får du udvidet garantien på objektivet til fem år.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Hvis du registrerer dit køb hos Tamron, får du udvidet garantien på objektivet til fem år.

Specifikationer

Mærke
Tamron