anm_tam24-70mm_01

Tamron SP 24-70mm F2.8 Di VC USD G2

Stabil rekordindehaver

af Gearguiden #Objektiver #Tamron
8.7

Tamron er klar med en forbedret 24-70 mm F2.8 til full-frame-kameraer fra Canon og Nikon, som erstatter den tidligere model. Den optiske billedstabilisering i den nye udgave gør det muligt at skyde på 5,0 eksponeringstrins længere lukkertid, uden at man får øgede kamerarystelser og deraf følgende uskarphed. Det er ifølge CIPA, den japanske sammenslutning af kameraproducenter, den hidtil mest effektive optiske billedstabilisering, og vi oplevede den som absolut effektiv.

Til gengæld oplevede vi også af og til, at vores 5D Mark IV kunne tage billeder, selv om de ikke var i fokus, hvad kameraet ellers indikerede i optagelsen. Det er et stort minus, at kamera og objektiv ikke kommunikerer bedre.

Zoom- og fokusring drejer samme vej som Nikon, altså modsat Canon, og de går jævnt og godt. Der er svag fortegning på alle brændvidder og vignettering på de største blænder. Det samme gælder den originale Canon, men ikke Nikon. Skarpheden er meget fin i billedmidten på alle brændvidder og når hjørnerne på F5.6. Objektivet er tætnet, men til gengæld er der hul direkte ind til de elektroniske kredsløb, når du zoomer ud over 35 mm, uden at det sidder på kameraet.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

En velfungerende zoom, der er et billigt og godt alternativ til originalerne.
Usikkerhed i fokuseringen opstod sjældent, men kostede os billeder, når det skete.

Specifikationer

Mærke
Tamron