Tokina 50mm F1.4 FF Opera

Tokinas nye 50mm F1.4 fås til Canons og Nikons spejlrefleks­kameraer, men med en kampvægt på knap et kilo giver objektivet kun mening at bruge på full-frame.

af Gearguiden #Objektiver #Tokina
8.9

Tokinas nye 50mm F1.4 fås til Canons og Nikons spejlrefleks­kameraer, men med en kampvægt på knap et kilo giver objektivet kun mening at bruge på full-frame. Hvor Canon og Nikons ­tilsvarende, men mere primitive objektiver nøjes med en opbygning bestående af otte linser, indeholder Tokinaen hele 15 af slagsen. Det gør objektivet større og tungere, men betyder også, at billedkvaliteten er fremragende allerede fra fuld blænde.

Vi testede objektivet på et Nikon-kamera, og her var ­skarpheden i top i midten allerede fra fuld blænde. På F4.0 er også hjørnerne i topklasse. Autofokus er hurtig og lydløs, og det er muligt at fokusere ned til 40 cm. Objektivet har ikke billedstabilisering, men det har fx Sigmas ­tilsvarende 50mm F1.4 Art heller ikke, og overordnet set er objektivet lidt bedre end ­Sigmas version, specielt på de største ­blænder. Opera er Tokinas betegnelse for objektiver i absolut topklasse, og det lever materialer, design og finish i den grad op til.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Opera er Tokinas betegnelse for objektiver i absolut topklasse, og det lever materialer, design og finish i den grad op til.

Specifikationer

Mærke
Tokina