Brother MFC-J4510DW

Ny måde at indføre fotopapiret i maskinen på skulle gøre det en del hurtigere at printe sine pletskud ud. Vi tester, om det passer, og om billedkvaliteten følger med.

#Printere #Brother
8.6

MFC-J4510DW er den første multiprinter i Brothers nye serie Print 3.0. Det særlige ved serien er, at man her udskriver på den anden led af papiret end normalt, altså i bredformat eller landskab. Det skulle ifølge producenten gøre det meget hurtigere at printe ud.
Selve printeren er i et mere stilrent design i to farver, end vi traditionelt ser det hos Brother. Man kunne fristes til at mene, at de er kraftigt inspirerede af Canons PIXMA-serie, både hvad angår design, men også de runde hjørner. Resultatet er dog stadig mere klodset her. Modellen bruger fire separate blækpatroner, og vi testede den med producentens Innobella-blæk og Premium Plus Glossy Photo Paper.
Man indfører fotopapiret i bunden af prin–teren. Det kræver, at man trækker papirbakken helt ud. Det er bøvlet, hvis man kun har et enkelt print, men smart til en stak.
Mens printeren udskriver vores fotos, er den ikke lydløs. Den larmer ikke, men man kan tydeligt høre den. Når vi ville udskrive fotos i bredformat, kappede printeren lidt af i siderne, selv om vi justerede til bredformat i både driver og i software. Løsningen var at rotere testarket, men det var en meget uhensigtsmæssig metode. Anderledes fint gik det, når testarket i stedet var i højformat eller Portræt.
A4-fotos tog godt to et halvt minut at udskrive i gennemsnit, hvilket ikke er en decideret sprinter. Til gengæld blev resultatet ganske fint. Det gælder især hudtoner, som fremstår naturlige og med glød. Farvemætningen er kraftfuld, og der er glimrende tegning i detaljen. Sort kunne godt være en smule mere intens, men den er bestået, og der er ingen farvestik. Kontrasten er også i orden ligesom skarpheden.
Det er smart, at man kan udskrive sine billeder trådløst via wif-fi fra mobile enheder som fx iPhone og iPad. En anden fordel er, at man kan koble op til flere sociale medier, så man får mulighed for at printe og scanne fotos direkte til sin Facebook- og Flickr-konto.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Printeren har et mere stilrent design, end hvad vi traditionelt ser hos Brother, men den ser dog stadig klodset ud. Den udskriver meget flotte fotos i et moderat tempo, men der er en del udfordringer, når det gælder brugervenligheden, og vi fik derfor mange fejlprint. Det er et plus med trådløse print, dansk menu og opkobling til flere sociale medier.

Specifikationer

Mærke
Brother