Canon PIXMA iX6850

Nu kan du printe ud i det store format til absolut lavpris. Skærmen er sparet væk, og den kræsne møder enkelte begrænsninger, så læs her, hvorfor vi alligevel er imponerede.

#Printere #Canon
9.0

Det koster under 1400 kroner at få adgang til at printe sine pletskud i A3+ med iX6850, så vi kunne dårligt vente på at se de første testprint. Og udskrifterne er rigtigt flotte – specielt set i forhold til prisen. Vi har tjekket billedkvaliteten side om side med Canons stærke multiprinter PIXMA MG7150, og de to spiller lige op med hinanden. Gråtonerne står rent uden tydeligt farveskær, og der er ingen korn til at skæmme de ensartede flader. Farverne er klare og mættede, og vores eneste anke er, at hudtoner kan blive lidt for rødlige til vores smag. Det er ganske godt gået med blot fem blækpatroner. Vi har desuden tjekket billedkvaliteten mod den næsten tre gange dyrere PIXMA Pro-100, der også udskriver i A3+. Lillebror kan bryste sig af en fin skarphed, men i den direkte sammenligning er det tydeligt, at Canon har skruet op for farvemætningen. Det gør billederne tiltalende, men farverne er ikke helt naturtro, fordi de røde nuancer har en tendens til at dominere.

Lavpris med få omkostninger

Der bliver udskrevet i et ganske pænt tempo, da en side i A4 tager to minutter og 13 sekunder i bedste kvalitet, mens et A3-ark klares på tre minutter og 45 sekunder. Støjniveauet er behageligt lavt og generer ikke, selv om man sidder ved siden af printeren.

Canon har skåret et par hjørner for at holde prisen nede. Først og fremmest er der ingen skærm, men alt kan let styres fra det medfølgende software på computeren. Man skal også være opmærksom på, at papiret kommer ind oppefra i stedet for vandret bagfra, så det kan give problemer, hvis man vil printe på ekstraordinært kraftigt papir. Man kan dog godt benytte tykt papir som fx Canon Pro Platinum, så det er bestemt til at leve med til prisen. Wi-fi er heldigvis ikke sparet væk, så man kan sagtens bruge iX6850 som husets eneste printer, og hvis man køber de ekstrastore XL-blækpatroner, kan man spare omkring 30 procent i udgifter.

Konklusion

Man får rigtig meget printer for pengene her, for billedkvaliteten holder Canons høje niveau, og man får flotte udskifter op til A3+. Farverne er klare og mættede, og man skal op i noget dyrere modeller, før billedkvaliteten bliver tydeligt overgået. Den manglende skærm er ikke den store hindring, og så får man glimrende wi-fi med i prisen.

Specifikationer

Mærke
Canon