Epson Expression Home XP-415

Den lille og yderst kompakte XP-415 udskriver billeder direkte fra tablet og telefon, uanset hvor man befinder sig. Den er ingen sprinter, men billedkvaliteten er bestemt værd at vente på.

#Printere #Epson
8.6

De dage, hvor multiprinteren fyldte det meste af skrivebordet, er forbi. I dag måler og vejer de fleste multiprintere sjældent over fem kilo, og de kan med lethed placeres diskret på en hylde i hjemmet. Alligevel er det svært at blive andet end ganske imponeret over Epson Expression Home XP-415s kompakte størrelse, når man pakker den ud af kassen. XP-415 måler 39,0 x 30,0 x 14,5 cm, og vægten er blot 4,3 kilo. Modellen fås i både sort og hvid.
Printeren er nem at koble på hjemmets trådløse netværk. Den kan også udskrive direkte fra smartphones og tablets via iPrint app’en, og er man på farten ude i verden, så kan man e-maile sine dokumenter eller fotos direkte til printeren og se sine billeder ligge i printerens udbakke, når man vender hjem. Endelig kan man med funktionen Scan-to-Cloud lagre skannede dokumenter direkte i en cloud-tjeneste som fx Dropbox, ligesom printeren er kompatibel med både Google Cloud Print og Apples AirPrint.
Er det nemt og hurtigt at udnytte printerens trådløse muligheder, skal man omvendt væbne sig med tålmodighed, når man venter på sine udskrifter. Hele fem minutter og 34 sekunder er printeren om at udskrive et A4-foto til kant i bedste kvalitet. Vælger man den næstbedste kvalitet, klarer XP-415 opgaven på tre minutter og fem sekunder, men her er udskrifterne generelt en smule mere grynede.

Flotte hudtoner

Billedkvaliteten i bedste kvalitet er dog værd at vente på, hvor farverne er naturlige med en fin mætning, mens også detaljegraden er ganske flot. Kontrasten i motiverne bliver derimod typisk en tand for voldsom, mens hudtonerne omvendt er rigtig flotte. Sort-hvide billeder har tendens til at indeholde en svag, gylden tone.
Printeren benytter fire separate blækpatroner af typen Epson Claria-Home med en dråbestørrelse på 3,0 pikoliter. Den printer i en opløsning på op til 5760 x 1440 dpi.

Konklusion

Epson XP-415 er fuld af fine trådløse funktioner, hvilket gør det nemt og hurtigt at udskrive fra computer og telefon. Multiprinteren leverer godkendte skan og kopier, ligesom printkvaliteten er fornuftig med realistiske og fint mættede farver samt en god detaljegrad. Svageste punkt er det langsomme tempo, når man printer i bedste kvalitet.

Specifikationer

Mærke
Epson