Epson Expression Photo XP-850

Den nye topmodel fra Epson er 40 procent mindre end tidligere modeller, og det er skønt, at alt foregår trådløst. Får multiprinteren så også det optimale ud af de seks separate blækpatroner?

#Printere #Epson
9.2

Vi skal ikke mere end et par år tilbage i tiden, før markedets multiprintere var nogle store, ucharmerende klodser med en vægt på over 12 kilo. Sådan er det ikke længere. Epson Expression Photo XP-850 vejer blot 8,7 kilo, og producenten lover, at den er 40 procent mindre end deres tidligere multiprintere. Printeren er yderst kompakt, og når man begynder at udskrive, kører den motoriserede udbakke ud fra fronten. Dermed undgår man unødige papirstop, fordi man har glemt at åbne udbakken.

Trådløs fra A til Z

Man kan selvfølgelig forbinde printer og computer med et printerkabel, hvilket dog virker håbløst gammeldags. Printeren sørger nemlig selv for at finde hjemmets trådløse netværk, hvorefter det eneste, man skal gøre, er at angive sin adgangskode.
Opretter man sig på Epsons internettjeneste Epson Connect, kan man udskrive, skanne eller faxe direkte via en e-mailadresse, som kun benyttes af printeren. I praksis kan man altså printe feriebillederne ud, mens man endnu befinder sig på den anden side af jordkloden. Ejer man en smartphone eller en iPad, kan man udskrive via Apple AirPrint eller Google Cloud Print. Og ved hjælp af Wi-Fi Direct print kan man endda koble printeren til andre wi-fi-enheder, uden at man behøver forbinde printeren til et trådløst netværk. Det er smart.
XP-850 benytter seks separate blækpatroner og udskriver med en fornuftig dråbestørrelse på 1,5 pikoliter. Billedkvaliteten er imponerende flot med realistiske farver og perfekte hudtoner. Nogle vil muligvis ønske sig lidt mere knald på farverne, men Epson har heldigvis vægtet realisme frem for en farvemættet fantasiverden. Også gråtoner står rigtig flot med virkelig mange nuancer især i skyggeområderne, der også fremstår helt uden farvestik. I forhold til professionelle fotoprintere er skarpheden hos XP-850 langt hen ad vejen ganske udmærket.
Arbejdstiderne er fornuftige, da det blot tager et minut og tolv sekunder at udskrive et A4-billede til kant. Man kan også printe på cd eller dvd.

Konklusion

Epson XP-850 er en ultrakompakt multiprinter, som er spækket med velfungerende funktioner, og alt foregår trådløst. Det er også herligt, at man kan udskrive direkte via e-mail eller smartphone. Billedkvaliteten er samtidig i top med naturlige farver og nuancerede gråtoner.

Specifikationer

Mærke
Epson