Epson Expression Premium XP-605

En fotoprinter kan godt være en lækker sag, der pynter på skrivebordet. Betjeningen af papiret er desuden praktisk, da man har adgang til alt fra fronten. Men systemet er drilsk.

#Printere #Epson
8.6

Epson XP-605 er klar til kamp på få minutter. Menuen er på dansk, og den fungerer ganske pædagogisk. Betjeningspanelet kan klappes op til vandret, hvilket gør betjeningen nemmere, især hvis maskinen er placeret nær gulvhøjde.
Man skal dog være opmærksom på kun at rense dyserne i XP-605, hvis det er absolut nødvendigt, da renseprocessen koster blæk. Vi rensede to gange, og det halverede indholdet i to af testprinterens fem nye blækpatroner.
Det er godt tænkt, at papirbakkerne alle betjenes fra fronten af printeren. Men systemet er kluntet lavet, da her er hele seks dele, som kan klappes ned eller op, hives ud eller helt fjernes, og en af skufferne kan tilmed finde på at forsvinde ind i printeren, hvis man ikke er opmærksom på det lille hak, den skal falde i.

Værd at vente på
XP-605 skanner i en opløsning på 1200 x 2400 ppi, hvilket for de flestes vedkommende er tilstrækkeligt. Det tager knap 14 sekunder at skanne et A4-ark i højeste opløsning. Udskriftsopløsningen er på 5760 x 1440 dpi. XP-605 tager sig forholdsvis god tid, når den printer farvebilleder i bedste kvalitet. Således var den to minutter og 30 sekunder om at printe et A4-billede uden kant, men det er ventetiden værd. De fem blækpatroner giver detaljerede fotos med mættede, naturtro farver, pæne hudtoner og flydende overgange fra lyst til mørkt i fx en aftenhimmel. Sort-hvid-billeder har en tendens til at fremstå en anelse mørke og med et svagt gulgrønt stik, men det er ikke kritisk.
Man kan vælge, om man vil tilslutte multiprinteren via usb eller wi-fi. Der er indbygget trådløst netværk, og man kan med Epson iPrint udskrive trådløst fra smartphones og tablet-pc’er i hjemmet og udskrive hvor som helst i verden ved at e-maile dokumenter direkte til printerens unikke e-mailadresse. iPrint er kompatibelt med Apple iPhone, iPad, iPod touch samt Android-telefoner og tablet-pc’er.

Konklusion

For en god tusindlap får man med Epson XP-605 et brugbart værktøj, som oven i købet pynter på grund af sit fine, hvide design. Skuffedariet i fronten virker lidt pudsigt, men til gengæld er fotoudskrifter ganske fine, og kun sort-hvide udskrifter halter lidt. Dansk menusystem og moderne tiltag som trådløs overførsel af billeder via apps trækker op.

Specifikationer

Mærke
Epson