Epson SureColor SC-P600

SureColor SC-P600 er Epsons nye topmodel, når det gælder print i A3+. Der er indbygget wi-fi, en berøringsfølsom skærm samt en helt ny blæktype, som især i sort-hvid sørger for fantastisk flotte print.

#Printere #Epson
8.9

Epson er kendt for at ligge i front, når det gælder print i sort-hvid, og den position cementeres med SureColor P600, som er Epsons nye topmodel indenfor fotoprint i størrelsen A3+.
SureColor er navnet på Epsons nye printerserie, som bruger de nye blæktyper Ultrachrome HD og Vivid Magenta, som skal skabe finere overgange mellem sorte nuancer. Vi har sjældent set så flotte og nuancerede gråtoner, hvor der også er tegning ned i de tungeste skygger.
Printeren bruger ni blækpatroner, hvoraf de fire er forskellige varianter af sort. Det er rigtig fint, at patronerne rummer 25,9 ml blæk, så man er fri for at skifte blækpatroner så ofte. Farverne Photo Black og Matte Black bruger samme farvekanal, men printeren indstiller selv til den rigtige, afhængigt af, om man bruger blankt eller mat papir. Det tager dog tre minutter, før printeren er klar, ligesom kanalen hver gang skal renses, hvilket desværre koster blæk.

Lille skærm

Det er fint, at denne printer til A3+ har en berøringsfølsom skærm. Den er dog kun på 2,7 tommer, hvilket gør det svært at ramme ikonerne med fingeren. Der er indbygget wi-fi, som kører upåklageligt, når man vil printe fra sin pc, smartphone eller tablet.
Printeren har tre papirbakker, og den kan udskrive på rullepapir. Brugervenligheden er fin. Til gengæld er vi skuffede over softwaren, som er mere udviklet hos Canon PIXMA PRO-1 og PRO-10, der er SureColor P600’s konkurrenter. Prismæssigt lægger P600 sig mellem de to, og det samme gælder billedkvaliteten ved farveprint. P600 udskriver med en opløsning på 5760 x 1440 dpi med en dråbestørrelse på 2,0 pikoliter. Billederne har en flot skarphed, farverne er naturlige, men ikke helt så mættede og varierede som hos Canon PRO-1. Sort-hvid er som nævnt fremragende og bedre end Canons to modeller med flere nuancerede gråtoner og en suveræn kontrast.

Konklusion

Er man til klassisk sort-hvide billeder i A3+, er Epson SureColor SC-P600 den printer, man skal have. Den leverer formidabelt flotte billeder, hvor der er nuancerede gråtoner og tegning selv i de mørkeste skyggeområder. Også farveprint bliver flotte. Der er indbygget wi-fi, en lille berøringsfølsom skærm, og så kan man også udskrive på rullepapir.

Specifikationer

Mærke
Epson