ACDSee 16

Det er forholdsvis småt med nyhederne i den nyeste version af organiserings- og billedbehandlingsprogrammet, men én ting gør det endnu nemmere at overskue sine fotos.

#Programmer #ACDsee
8.6

ACDSee er i særklasse, når man skal se fotos igennem, og det gælder også for den nye version 16. Det går lynhurtigt, og det er nemt at kategorisere billederne ved hjælp af tastaturgenveje undervejs. Som noget nyt får man nu præsenteret de vigtigste optageindstillinger i en samlet lille boks, så man straks kan se fx ISO, blænde og lukkertid samt brændvidde med mere, når man har markeret et billede. Her er præcis de oplysninger, fotografen har brug for, og boksen er nem at overskue, så tak for det.
Der har været kortfunktion i et par generationer af programmet, men nu kan man også lave såkaldt omvendt geokodning. Via det indbyggede kort placerer man et billede ved fx den bygning, hvor det blev taget, og med et klik på Reverse Geocode, henter ACDSee oplysninger om land, by, vej med mere, som skrives ind i filens metadata. Det er smart. På billedbehandlingssiden er der nogle få tilføjelser, fx kan man oprette en forløbsmaske til at gøre en himmel mørkere med. Den er dog ikke helt intuitiv.

Konklusion

Et rigtig godt valg til organisering af jpeg-billeder og slår Elements’ Organizer med flere længder. Det er fremragende til gennemsyn, og nu er det blevet nemmere at overskue de vigtige optageindstillinger. Billedbehandlingsdelen er brugbar, men ikke så god som i Elements.

Specifikationer

Mærke
ACDsee