ACDSee Pro 6

Den professionelle udgave af ACDSee har fået nye justeringsmuligheder. Men kan programmet hamle op med Lightroom?

#Programmer #ACDsee
8.9

Dette program, der langt hen ad vejen er en konkurrent til Photoshop Lightroom, er især kendt for sin lynhurtige organiseringsdel. Den nye version byder på forbedringer med fx hierarkiske søgeord. Her kan man oprette en rangorden, hvor landenavne ligger øverst og herunder bynavne. Hertil kan man tilføje seværdigheder. Når man senere føjer navnet på seværdigheden til et foto, sørger ACDSee Pro for at føje bynavn og land til. Det er smart. Vi så dog gerne, at ordene automatisk blev skrevet ind i IPTC-data, som kan bruges på tværs af programmer. Det kan dog klares med en forindstilling, der føjer søgeordene til IPTC-data med få klik.
I redigeringsdelen er der nu en justeringspensel, så man fx kan male en mørkere eksponering eller mere kontrast på dele af billedet. Desværre kan man ikke male med en anden hvidbalance, som man kan i fx Lightroom 4. Støjfjerneren er også blevet forbedret ligesom mulighederne ved sort-hvid-konvertering.

Konklusion

Forbedringerne er primært sket i redigeringsdelen, som er udmærket, men stadig ikke helt på niveau med Lightrooms. De hierarkiske søgeord gør den i forvejen suveræne organiseringsdel endnu bedre. Prisen er lige i øjet.

Specifikationer

Mærke
ACDsee