Lr_cc_appicon_noshadow_2017

Adobe Lightroom CC

Adobe overraskede med en helt ny ekstra version af Lightroom. Der er flere interessante indslag, men dybest set har vi entusiaster ikke brug for programmet.

af Gearguiden #Programmer #Adobe
8.0

Adobe Lightroom CC er navnet på den helt nyudviklede udgave af Lightroom, der har mange af de velkendte redigeringsmuligheder, vi kender og elsker i det traditionelle Lightroom. Der mangler nogle enkelte, og for nogle brugere vigtige, funktioner som HDR og panorama samt redigering af flere billeder ad gangen. Spøjst nok kan man heller ikke printe direkte fra CC eller se billederne i fuld skærm.

Brugerfladen er meget anderledes og minder en hel del om den mobile udgave af Lightroom med cirkelformede skydeknapper og et mere let design. Nogle vil hævde, at det ser mere moderne ud end det almindelige Lightroom, men vi sidder mere med følelsen af, at den nye udgave er blæst op fra mobiludgaven, så den passer til en computerskærm.

Der er dog nogle rigtig smarte og nyskabende muligheder i CC. Først og fremmest er det en stor og god nyhed, at man ikke længere skal bekymre sig om backup. Alle de billeder, man importerer til programmet, lægges nemlig automatisk op på Adobes servere. Dine pletskud bliver altså gemt, så hvis din computer går i stykker eller bliver stjålet, er alle billederne i skyen. Den mulighed savner vi i høj grad i Lightroom Classic. Du kan også synkronisere mellem flere enheder i CC. Importering af billeder fra mobiltelefonen foregår også helt automatisk, og så kan man i CC søge på fx “Basketball”, og så finder programmet de relevante billeder frem. Det en fin funktion, men ikke ufejlbarlig. Man får fx også basketballbilleder frem, når man søger på “Tennis”.

Har man aldrig prøvet Lightroom før, er indlæringskurven lidt nemmere med det nye CC. Er man erfaren entusiast og Lightroom-bruger, kan man med sindsro holde sig til Classic.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Har langt de fleste af de samme avancerede redigeringsmuligheder som den klassiske udgave. Tilføjer automatisk backup og smart billedsøgning.
Mangler muligheder som print, web, fotobøger og kort. Tastaturgenvejene er ikke helt som i Classic, og brugerfladen er – i vores øjne – for simpel.

Specifikationer

Mærke
Adobe