Adobe Lightroom mobile

Med den mobile udgave af Lightroom kan du nu lave justeringer på dine raw-filer, mens du er på farten. Det fungerer forrygende, men på ét felt skuffer den første udgave os.

af Gearguiden #Programmer #Adobe
8.8

Adobe har lavet et forrygende træk ved at udgive Lightroom som app på iPad, og den fungerer rigtigt godt. Når man har logget på med sin Adobe-konto, skal man på computeren blot udvælge de billeder, man vil arbejde med, under Collections, hvorefter de automatisk overføres til ens iPad. Raw-filer konverteres til versioner med en lavere opløsning, og det er en genial løsning, for det gør det helt smertefrit at billedbehandle dem på en tablet. Man kan lave alle de basale justeringer kendt fra panelet Basic, og de synkroniseres tilbage til Lightroom uden indgriben. Det er elegant. Man kan få vist et histogram samt tjekke for udbrændte højlys og skygger, hvilket er en stor hjælp. Organisering er derimod mere skuffende, for man kan hverken tilføje antal stjerner eller nøgleord. Det bør Adobe hurtigst få indbygget, før den nye app for alvor kan bruges til at få styr på billedsamlingen. Det er gratis, hvis du er medlem af Creative Cloud, ellers koster pakken med Lightroom 5 og Photoshop CC 91 kroner om måneden.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Idéen med Lightroom mobile er genial, og det er udførelsen også et langt stykke hen ad vejen. Brugervenligheden og hastigheden er i top, men den manglende mulighed for at tilføje nøgleord irriterer. Appen gør pakken med Lightroom og Photoshop til et endnu bedre køb.

Specifikationer

Mærke
Adobe