Adobe Photoshop CC

Den seneste version af Photoshop er den hidtil bedste med nye funktioner, der fx gør dine billeder endnu skarpere. Den mest fundamentale nyhed har dog intet med billedbehandling at gøre.

#Programmer #Adobe
9.1

Alt er ved det gamle. På en god måde. Photo­shop ligner sig selv til forveksling, og du kan fortsat arbejde, som du plejer med det drys af nyttige og stærke nyheder, som altid følger med enhver opdatering af verdens bedste program til billedbehandling.

Blandt flere vigtige nyheder er et forbedret Smart skarphed-filter til at øge skarpheden. I tidligere versioner kunne det gå hårdt ud over detaljer og ensartede flader, når man skruede meget op for skarpheden, men med den nye version bliver vores resultater markant pænere end før. Det er også blevet muligt at interpolere billeder op i en større størrelse uden synligt kvalitetstab, og så er den i forvejen fremragende raw-konverter fået mulighed for at fjerne uønskede elementer og en automatisk funktion til at rette skæve horisonter. Desuden er ydelsen blevet bedre. Det mærker man især med Sløring og Blødgør, hvor justeringer nu opdateres lige så hurtigt som med andre værktøjer.

Den nye og med spænding imødesete funktion Reducering af rystelser, der kan få slørede billeder til at se skarpere ud, virker til tider fremragende, men kan også skabe pixeleringer. Der er grænser for, hvor meget uskarphed nyheden kan redde, men mange af de billeder, vi tidligere måtte kassere, kan nu gøres brugbare.
 

Billigt at komme i gang

I øvrigt er der i CC en stribe andre forbedringer som fx et meget nyttigt filter, der åbner et lag i raw-konverteren, så man får adgang til alle funktionerne. Den dårlige nyhed er, at vi oplevede Photo­shop CC som den hidtil mest ustabile version. Adobe er opmærksom på problemet og lover, at det bliver rettet. Det har derfor ikke fået indflydelse på vores karakter.

Den mest grundlæggende nyhed er, at man ikke længere kan købe Photoshop, men betaler en månedlig ydelse. Tre års leje svarer til, hvad en dansk udgave af Photoshop kostede førhen, og det synes vi er en ganske fair pris.

Konklusion

Photoshop har alle dage været verdens bedste billedbehandlingsprogram, og med de nye funktioner og forbedringer ligger Photoshop CC fortsat suverænt i front. Det gælder især, når billederne skal gøres skarpere. Abonnementskonceptet gør det nu muligt at arbejde med den nyeste Photoshop uden at skulle have over 6000 kroner op af lommen først.

Specifikationer

Mærke
Adobe