Adobe Photoshop Elements 12

Hvor Elements oprindeligt blev solgt som en neddroslet Photoshop, sikrer Adobe med den nye version 12, at det stadig er intet mindre end et fremragende billedbehandlingsprogram til en fornuftig pris.

af Gearguiden #Programmer #Adobe
9.0

Hvis du ikke har et billedbehandlingsprogram og overvejer, om du skal investere i Elements 12, så er svaret klart ja. Ligesom sine forgængere giver den nye version af Elements forrygende muligheder til en overskuelig pris. Det er et program, du vil kunne udvikle dig langt med.
Hvis du allerede har version 10 eller 11 og stiller det samme spørgsmål, kommer svaret an på tre ting. For det første opdaterer Adobe kun sin raw-konverter til de nyeste versioner af Elements. Skyder du i raw og får et nyt kamera, er du nødt til at opgradere. For det andet giver Elements nu adgang til Content Aware Move og Straighten, det vil sige, at Elements automatisk og forbløffende præcist selv udfylder huller i billedfladen, når man fx retter en skæv horisont. Begge funktioner er velegnede for entusiasten. For det tredje kan du nu dele dine billeder direkte på Flickr, Twitter og Facebook.
Har du Lightroom, vil du også blive glad for Elements, der ikke er så god til at arkivere, præsentere og raw-behandle, men er bedre til at arbejde med tekster og markeringer med mere.
Programmet er opdelt i tre dele. Quick er til familiefotografens hurtige korrektioner, Guided leder brugeren igennem ganske avancerede billedbehandlingsopgaver, og Expert giver adgang til 99 procent af de funktioner, selv en krævende professionel fotograf får brug for.

Fremragende værktøj

Elements’ raw-konverter minder om den, der sidder i den professionelle Photoshop CC, kun med lidt færre indstillingsmuligheder. Desuden giver Elements adgang til at arbejde i lag, hvilket er uundværligt til billedbehandling.
Opfylder 12’eren så alle vores ønsker til en ny Elements? Ikke helt. Man kan stadig ikke lave slideshows i HD-kvalitet. Desuden burde programmet findes på dansk, og for nogle vil det være upraktisk, at Elements ikke længere fås på dvd. Det er dog positivt, at programmet kan købes til en rimelig pris og ikke skal lejes.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Den årlige opdatering bragte Elements endnu et skridt videre mod perfektion. Den flotte karakter skyldes ikke de forholdsvis beskedne nyheder. Den skyldes, at Elements fortsat er et både fremragende og brugervenligt program, som alle lige fra den famlende begynder til den halvprofessionelle entusiast kan have meget stor glæde af.

Specifikationer

Mærke
Adobe