Adobe Photoshop Lightroom 5

Raw-konverter-motoren er nærmest identisk i Adobes tre Photoshop-programmer, og resultatet blev fremragende, både med vores hverdagsmotiver og med testtavlerne, hvor det især var imponerende, hvor flot Lightroom kunne korrigere for fem blænders undereksponering.

af Gearguiden #Programmer #Adobe
9.0

Lightroom er et program til professionelle og entusiaster, der både fungerer som arkiveringsprogram og billedbehandler. Det er det hurtige program, der er guld værd, hvis du har flere hundrede billeder, som skal sorteres i en fart. Det arbejder lige gerne i jpeg og raw, og modsat Photoshop og Elements er der ikke først en raw-konverter, der skal åbnes. Jpeg og raw håndteres på præcis samme måde. Raw-konverter-motoren er nærmest identisk i Adobes tre Photoshop-programmer, og resultatet blev fremragende, både med vores hverdagsmotiver og med testtavlerne, hvor det især var imponerende, hvor flot Lightroom kunne korrigere for fem blænders undereksponering. Lightroom kan køre på to skærme, og det virker fint under raw-konvertering, hvor du fx kan have billedet oppe og zoomet ind til 100% på din sekundære skærm, så du lynhurtigt kan tjekke, om der fx kommer korn med den indstilling, du er ved at foretage. En af mange praktiske detaljer er, at der automatisk kommer et net op med værktøjer, når man har brug for dem, som fx ved opretning af styrtende linjer. Der er desuden automatisk korrektion af objektivfejl, og Adobe opdaterer hurtigere med nye kameraer og objektiver end nogen anden producent. Lightroom er faldet dramatisk i pris.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Vi havde ventet, at Adobe ville komme til kort mod DxO og Capture One, men med sin eminente motor, der er fælles med Camera Raw i Photo-shop CC, leverede Lightroom ubesværet testens flotteste billeder.

Specifikationer

Mærke
Adobe