Alien skin Exposure 5

Exposure tilføjer effekter fra analoge film. Brugerfladen er ny, og programmet fungerer nu både som et selvstændigt program og sammen med fx Lightroom.

#Programmer #Alien skin
8.6

Af og til kan man savne lidt tekstur og skævhed i farverne, når man billedbehandler, og så er det godt med et program som Alien Skin Exposure 5. Femte version byder på mere end 100 forskellige filmeffekter, som man med få klik kan påføre sine billeder. Brugerfladen er blevet gennemgribende forandret, hvilket er herligt, og det nye udseende minder om Lightrooms.
Som noget nyt er man ikke længere nødt til at installere programmet som en plug-in til Photoshop og Elements. Det kan køres selvstændigt, og det virker stadig som plug-in til Elements og Photoshop og nu også til Lightroom og Aperture. Det er smart, at overskuelige thumbnails viser, hvordan de forskellige effekter vil se ud på det aktuelle billede. Man kan samtidig tilføje effekter som støv, ridser og flossede rammer til sine billeder, hvis nostalgien for alvor griber én. Alien Skin Exposure har aldrig været lettere at gå til end i denne femte version, hvor det også er nemt og hurtigt at gemme sine egne indstillinger, så de kan bruges igen.

Konklusion

Exposure 5 har fået en ny og meget intuitiv brugerflade, så det er endnu nemmere at påføre analoge filmeffekter til sine digitale billeder. Om man er til gamle sort-hvide Kodak-film, farvemættede dias fra Fuji eller surrealistiske farver med Polaroid, så findes de her.

Specifikationer

Mærke
Alien skin