Alien Skin, Exposure 6

Programmet kan let tilføre flotte, analoge effekter til dine fotos, og den nye funktion Bokeh er forrygende til at lave stemningsfuld uskarphed. Det er dog lidt krævende.

#Programmer #Alien skin
8.7

Med Exposure 6 får man 450 færdige effekter, så man med få museklik kan tilføre polaroidrammer, filmkorn, farvetoner og meget andet fra fortidens analoge film til sine digitale billeder. Brugerfladen er intuitiv, og det er især glimrende, at arbejdstempoet er sat gevaldigt i vejret i forhold til tidligere versioner.
Det mest revolutionerende nye redskab er funktionen Bokeh, hvor man kan tilføje en flot uskarp baggrund til sine portrætter, hvis man ikke har sørget for dette i optagelsen. Desværre kræver det en del øvelse, før man lærer at styre mængden af uskarpheden samt området, hvor uskarpheden begynder og slutter. Nemmere er det at tilføre effekter som vignettering, ligesom det er smart, at man nu kan gemme sine favoritindstillinger i skyen og dermed let dele dem eller bruge dem på flere computere. En anden væsentlig forbedring er, at man kan justere farver og lys i selve programmet. Brugerfladen er mere intuitiv end konkurrenter som Nik Analog Efex Pro, der dog har flere færdige effekter.

Konklusion

De mange færdige effekter gør det både let og sjovt at prøve sig frem til den helt rigtige analoge stil. Den nye bokeh-funktion tager lidt tid at blive dus med, men er indsatsen værd. Exposure 6 er stærk til prisen, selv om det desværre ikke virker som plug-in til Elements.

Specifikationer

Mærke
Alien skin