anm_alienskin_01

Alien Skin Exposure X3

I hælene på Lightroom

#Programmer #Alien skin
8.7

Oprindeligt producerede det amerikanske firma Alien Skin plug-ins til fx Photoshop, men Exposure er et ægte billedbehandlingsprogram til både organisering og billedbehandling. Begge dele er udbygget i forhold til forgængeren, X2. Som i Lightroom behandles jpeg-filer og raw-billeder på samme måde, og X3 imponerer ved at være opdateret med de nyeste kameraers raw-profiler. Opbygningen er meget lig Lightroom med billedet i midten, billedbehandlingsværktøj i højre side og et væld af presets i venstre side.

Skydeknapperne er nemme at arbejde med, og alt det grundlæggende er der, så du nemt kan justere fx eksponering og farver. Der er masser af effekter, men vi savner ikke mindst funktioner som HSL, perspektivkorrektion, avanceret støjreduktion og Lightrooms lækre layout til print og web. Her virker Alien Skin Exposure 3 en del mere skrabet end konkurrenten. Der er en lagfunktion, men den er primitiv uden eksempelvis justeringslag.

Alien Skin har ikke helt glemt det der med plug-ins, for ud over at være et selvstændigt program kan Exposure X3 installeres som plug-in til Photoshop CC og Lightroom CC Classic, hvilket er en fin kombination.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Et reelt alternativ til Lightroom. Det er værd at prøve den gratis demo.
Exposure X3 har ikke samme lækre muligheder for at layoute print som Lightroom.

Specifikationer

Mærke
Alien skin