Anthropics Technology Landscape­Pro

Besværlig behandling

#Programmer #Anthropics
7.0

Anthropics Technology Landscape­Pro kan køres som et selvstændigt program eller som en plug-in til Photoshop. Programmet findes i to versioner. En standardversion til jpegs og Studio-versionen, der også kan arbejde med raw-filer. Når du har åbnet dit billede, får du forskellige keywords – alt er på engelsk – som fx sky og grass, og disse keywords skal du trække ud på det sted i billedet, hvor de befinder sig. LandscapePro laver så en maske for det pågældende keyword. Præcis er den ikke, men man kan tilpasse afmaskningen ved at trække med musen i det område, keywordet markerer, indtil det, der skal afmaskes, er omgrænset præcist. Når det er på plads, kan man trække presets ned over landskabet, som tilfører det diverse effekter som fx aften, uvejr eller sommerdag. Med skydeknapperne kan man også redigere de dele i billedet, man har markeret. På billeder med klare afgrænsninger går det meget godt. Hvis der er bølger, blade, skyer, træer eller andet i dine landskabsbilleder, kniber det gevaldigt med at få lavet de pæne masker, der er så afgørende for, om projektet lykkes. Man kan desuden arbejde specifikt med effekter i detaljer som himmel og græs samt rette op på skæve horisonter. Vi kan sagtens følge idéen med programmet, men vi må vende tommelfingeren nedad. Det er langt nemmere at lave de forskellige effekter i dit almindelige billedredigeringsprogram frem for at skulle kæmpe med dette program.

Oven over presets og værktøjer, der ligger i programmets venstre side ligesom værktøjskassen i Photoshop, er der et sæt knapper, der gør det muligt at klikke sig frem og tilbage i de operationer, man har foretaget. Der er desuden en knap, så du med et enkelt klik kan se det oprindelige billede. Har du lyst til at prøve programmet selv, kan LandscapePro downloades som en gratis 30-dages demo på landscapepro.pics.

Konklusion

Tanken om at hjælpe fritidsfotografen godt på vej med et automatisk program er tiltalende. Mange dramatiske effekter, der kan tilføres billedet.
De automatiske presets til de forskellige delområder som himmel og græs på billedet skal hjælpes så meget, at det er hurtigere at gøre det selv.

Specifikationer

Mærke
Anthropics