Capture One 11.1

Den nye version af Capture One har fået et smart værktøj, der hurtigt retter fotos, og på flere punkter slår billedbehandlingsprogrammet Adobes konkurrenter.

af Gearguiden #Programmer #Capture One
8.8

Capture One 11.1 er nyeste version af billedbehandlingsprogrammet fra danske Phase One, der også fremstiller professionelle mellemformatkameraer i den helt tunge prisklasse.
En af nyhederne i 11.1 er funktionen Normalize, som gør det muligt at kopiere lys og farver fra ét billede til et andet med et museklik. Det er smart, hvis man hurtigt vil have ensartet en masse billeder af samme motiv taget under skiftende lysforhold. Funktionen Lens Cast Correction er opdateret, så man nu nemmere kan fange farvestik og pletter efter støv på sensoren. Funktionen kræver, at man optager referencebilleder med en særlig halvgennemsigtig plade foran frontlinsen.
Andre nyheder er genvejstaster til at skifte lag, og så er der kommet flere forindstillinger. Desuden er 11.1 naturligvis opdateret med de nyeste kameraers raw-profiler samt data om mange både originale og uoriginale objektiver, så objektivfejl automatisk fjernes.
I Capture One importerer du billeder som i Lightroom og behandler jpeg og raw på samme måde. Capture One har betydeligt flere funktioner og mulighed for at arbejde i lag med justeringerne. Man kan dog ikke sammenkopiere lagene som i Photoshop.
Ligesom i Lightroom skal billederne eksporteres, før de kan bruges med de ændringer, man har foretaget. Der er endnu flere indstillingsmuligheder end i Lightroom, og man kan flytte paneler eller fjerne dem, man ikke bruger, så brugerfladen bliver mere overskuelig. Man kan desuden få hjælp i en række engelsksprogede instruktionsvideoer.
En fordel, mange vil sætte pris på, er, at man selv kan bestemme, om man vil abonnere på Capture One eller købe det til evigt eje for, hvad der svarer til godt 14 måneders abonnement.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

I endnu højere grad end i Photoshop og Lightroom kan du nørde med små og store detaljer i dine billeder.

De omfattende muligheder gør programmet lidt mere kompliceret og dermed langsommere at arbejde med end fx Lightroom.

Specifikationer

Mærke
Capture One