Capture One Express 7

Raw-konverteren er lillebror til Capture One Pro 7, men byder på høj billedkvalitet og tvinger elements i knæ på funktioner.

af Gearguiden #Programmer #Capture One
9.0

Denne billigere udgave af den professionelle raw-konverter fra Phase One virker ikke skrabet, selv om der er fjernet nogle funktioner fra storebror. De mere krævende fotoentusiaster vil muligvis savne fx lokale justeringer og den særlige funktion Skin Tone Enhancer til at forbedre hudtoner, men den grundlæggende billedkvalitet er af samme høje kvalitet, og der er stadig masser af funktioner, som sender raw-konverteren i Elements i skammekrogen. Vores favoritter er muligheden for at lave selektive farvejusteringer, benytte Curves til at styre kontrasten præcist samt at få rettet optiske fejl som fx fortegning automatisk.
Det er også et stort plus, at man kan kopiere sine justeringer fra et billede og let genbruge dem på andre fotos. De konverterede filer er detaljerige, og standardindstillingerne giver flotte farver, så man behøver ikke bruge en masse tid på at få raw-skuddene til at se pæne ud. Der er basale muligheder for at organisere sine billeder, men her når niveauet trods alt ikke fx Lightroom.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Hvis man ikke vil ofre prisen på 1707 kroner for Capture One Pro 7, er Express 7 et forrygende godt køb. Du får både høj billedkvalitet og en række vigtige funktioner, hvor Elements giver fortabt. Vi savner lige de selektive justeringer, men ellers er der lutter roser herfra.

Specifikationer

Mærke
Capture One