Corel AfterShot Pro

AfterShot Pro har et godt opretningsværktøj og er programmeret med automatisk objektivkorrektion, der ud fra billedets exif-data korrigerer fortegning og vignettering fint.

af Gearguiden #Programmer #Corel
7.4

Hvis du har undret dig over, hvorfor vi ikke har den klassiske Bibble-rawkonverter med i testen, så er svaret her. Corel har købt Bibble, og After­Shot Pro er en direkte fortsættelse af Bibble 5 PRO. Programmet er langsomt til at starte op, men når det kører, foretages konverteringerne hurtigt og uproblematisk. Det er særdeles overskueligt og nemt at arbejde med, selv på mindre skærme. Skydeknapperne viser ikke kun i tekst, men også i deres udformning, hvilken effekt det har at benytte dem. AfterShot Pro har et godt opretningsværktøj og er programmeret med automatisk objektivkorrektion, der ud fra billedets exif-data korrigerer fortegning og vignettering fint. I hvert fald på de objektiver vi havde benyttet i testen. Desuden er det, som på andre gode programmer, muligt at gå ind og korrigere i dele af billedet. Nemme motiver klarer programmet udmærket, men de mere ekstreme filer kniber det lidt mere med. Vores fejleksponerede testtavler slap Corel ikke så godt fra, først og fremmest på grund af støjreduktionen, der lå et godt stykke fra de bedste. Desuden trækker det ned, at det er besværligt at arbejde med Clone Stamp Tool, hvor man unødigt skal arbejde i lag. Desuden er det besværligt at gemme eller eksportere en fil under et nyt navn. Man kan ikke gemme i DNG-format.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

AfterShot Pro fra Corel kan være et godt valg til raw-konvertering, hvis du arbejder i Linux eller på en lille skærm, fx på en bærbar computer. Til normal brug kan du få et bedre program for færre penge.

Specifikationer

Mærke
Corel