Corel PaintShop Pro X5

Edit er den traditionelle billedbehandlingsdel med masser af muligheder som fx at kunne arbejde i lag og åbne raw-billeder.

af Gearguiden #Programmer #Corel
8.8

PaintShop Pro X5 styres af de tre faneblade Manage, Adjust og Edit. Manage er et organiseringsprogram, der viser billeder og exif-data godt, men reagerer noget mere tøvende end ACDSee. Adjust forvandler programmet til en billedbehandlingsdel à la Lightroom med hurtig adgang til de vigtigste funktioner og Presets til dem, der gerne vil have hurtige resultater. Edit er den traditionelle billedbehandlingsdel med masser af muligheder som fx at kunne arbejde i lag og åbne raw-billeder. Raw-konverteren når dog ikke Adobes i funktionalitet, men den er ganske hurtig til at åbne billederne. Desværre kan effekterne fra Adjust-delen ikke føres over i Edit, så man selv kan arbejde videre med dem der. Edit lider stadig af sin gamle svaghed, nemlig at den er lidt langsom at arbejde med, da der er mange undermenuer. Vil du fx åbne Levels, skal du tre niveuer ind i menusystemet, mens du kan nøjes med to i Elements. Det skal dog siges, at der er genvejstaster til de vigtigste funktioner, og det er en fordel, at dialogvinduerne kan skaleres i størrelse. Desuden er der stærke funktioner som fx Curves til at styre lys og kontrast præcist. Paint­Shop scorer også plusser på, at man let kan skanne billeder direkte ind i programmet, der kører stabilt.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

PaintShop Pro X5 er tæt på at kunne spille lige op med Elements. Vi savner dog intelligente funktioner a la Content-Aware, og dele af programmet er lidt langsomt.

Specifikationer

Mærke
Corel