DxO Optics Pro 8 Elite

Optics Pro 8 justerer ikke bare automatisk objektivfejl, men tager desuden højde for kamerahuset i behandlingen af billederne.

#Programmer #DxO
8.4

Optics Pro 8 fås i Standard- og Elite-versionerne til henholdsvis 1111 og hele 2230 kroner. Standard understøtter kompakt- og systemkameraer samt APS-C-spejlrefleks. Man skal købe den dyre Elite-version, hvis man har full-frame. Optics Pro 8 justerer ikke bare automatisk objektivfejl, men tager desuden højde for kamerahuset i behandlingen af billederne. Når man åbner en mappe med billeder i programmet, tjekker det via exif-data, hvilket hus og objektiver der er brugt, og så henter det automatisk profiler, der passer til netop din kombination, hvorefter Optics Pro 8 automatisk korrigerer optiske fejl. Det foregår nærmest klinisk korrekt. Brugerfladen er god med en opdeling i først at finde billedet, så korrigere det og derpå behandle det. Korrektionsværktøjerne er generelt gode. Der er et godt opretningsværktøj, mens justering af styrtende linjer er besværlig. Ved at holde venstre museknap nede kan man se det oprindelige billede, og når man slipper, ses det optimerede. Det er smart. Billedet opdaterer langsomt. Der går irriterende sekunder, fra du har skubbet en skydeknap, til resultatet ses på skærmen. Når korrektionerne er foretaget, tager det DxO et halvt minut at konvertere hvert enkelt billede, så man skal altså væbne sig med tålmodighed, hvis en hel mappe med fotos skal ordnes.

Konklusion

Som karaktererne afslører, er DxO Optics Pro et glimrende raw-konverteringsprogram, der dog bare reagerer for langsomt, er lidt besværligt at bruge, og som er forholdsvis dyrt, især hvis man har full-frame.

Specifikationer

Mærke
DxO