DXO Optics Pro 8 Standard

Muligheden for at forbedre lyset er nærmest genial i den nye udgave af raw-konverteren, der også retter objektivfejl.

#Programmer #DxO
9.0

Når kontrasten er hård, eller dele af billedet enten er for lyst eller mørkt, kan det være en kamp at redde med skydeknapperne i en raw-konverter. Men franske DxO har gjort det ekstremt nemt. Man tager bare fat i skydeknappen DxO Smart Lighting, så bliver en lys himmel dæmpet, uden at de veleksponerede dele af billedet påvirkes. Funktionen finder selv ud af, om det er mørke eller lyse områder eller begge dele, der trænger til justering, og den gør et godt arbejde. Det er tæt på genialt. Oven i har DxO tilføjet skydeknapper, så man kan efterjustere højlys, mellemtoner og skygger yderligere. At funktionen Exposure compensation, der automatisk justerer eksponeringen, ikke altid rammer rigtigt, kan man så leve med. Den kan slås fra med et enkelt klik for hvert billede.
En anden genialitet er DxOs varemærke, der retter kameraets og objektivets unoder. Det sker automatisk og med et imponerende resultat. Og det foregår på mere end 10.000 kombinationer af kamerahuse og objektiver.

Konklusion

En imponerende raw-konverter, der retter optiske fejl på langt flere kameraer og objektiver end Lightroom, og nu er mulighederne for at rette lysforhold kommet i særklasse. Kan virke lidt forvirrende i starten, men kvaliteten er tårnhøj.

Specifikationer

Mærke
DxO